Den väntar på något gott ska stå i en marängkö

Alla har väl varit med om att välja fel kö. Oavsett vilken kö man väljer så är det alltid den som går långsamast medan man ser alla andra köer swicha förbi i hög hastighet. Även om den kö du valt var hälften så lång som kön jämte så kan du hoppa upp och fethajja att de längst bak i andra kön är framme innan du ens har kommit så långt fram att du kan spontanshoppa ett tuggummi i närheten av kassorna.

Som den lingvistiska konstnär samt skyddsängel av språket jag är så vill jag bara informera er om att ett nytt ord föddes på lunchen här om dagen när det skulle väljas vilken kö man skulle stå i. Smart nog tog vi den längre kön vilket gick betydligt fortare. ”Varför?” undrar ni då med nyfikenhet i blicken. Jo, det ska jag berätta.

Vad är en marängkö?

Kön var nämligen en ”marängkö”, det vill säga en kö som ser mycket lång ut men som har en låg densitet. Människorna i kön står helt enkelt långt ifrån varandra vilket gör att kön går fort trots sin grova storlek, fluffig som en maräng således. Det är ju inte längden på kön som avgör hur lång tid det tar utan snarare antalet personer i den. Jag har faktiskt inte funderat på vad motsattsen till en marängkö skulle vara, kanske en blykö eller något annat material med hög densitet. Kanske någon av er har ett bra förslag? Skriv i kommentarsfältet och dela med er av er brinnande hjärnkapacitet! Svarta hål har en grym densitet har jag sett på Discovery Channel, så svarthålkö kanske skulle vara en bra motsats till marängkö. Dock ligger det inte specielt skönt på tungan att säga svarthålkö, nä bättre kan vi.

Jag tackar samt bockar för uppvisat intresse.